[ Produkty: ... ]
Oceń produkt:
(Oceniano 149 razy)

Jaś Kapela - Polskie mięso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Cena: 34,90 zł
32,00 zł (5% VAT)
Taniej o : 2,90 zł
VM_FAVORITE_NOLOGIN
  • Szczegóły produktu
  • Zapytaj o produkt
  • Recenzje klientów

 

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.

„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.
Szczegóły wydania:
forma wydania: książka
wydawnictwo: Krytyka Polityczna
miejsce wydania: Warszawa 2018
ilość stron: 336 
oprawa: miękka ze skrzydełkami
ISBN: 978-83-65853-68-4





Captcha plugin for Joomla from Outsource Online  

Kod antysapmowy Odśwież

Może zainteresują cię również te produkty

Ilona Rabizo - W kieracie ubojni
Ilona Rabizo - W kieracie ubojni
29,00 zł
24,00 zł
Taniej o : 5,00 zł
Dariusz Gzyra - Dziękuje za świńskie oczy. Jak krzywdzimy zwierzęta
Dariusz Gzyra - Dziękuje za świńskie oczy. Jak krzywdzimy zwierzęta
39,90 zł
36,00 zł
Taniej o : 3,90 zł
Carl Safina - Poza słowami. Co myślą i czują zwierzęta
Carl Safina - Poza słowami. Co myślą i czują zwierzęta
54,90 zł
52,00 zł
Taniej o : 2,90 zł

Wszytkie kategorie