[ Produkty: ... ]
Oceń produkt:
(Oceniano 20 razy)

Paul Shapiro - Czyste mięso

Cena: 34,90 zł
29,90 zł (5% VAT)
Taniej o : 5,00 zł

Produkt niedostępny

VM_FAVORITE_NOLOGIN
  • Szczegóły produktu
  • Zapytaj o produkt
  • Recenzje klientów

 

Nadchodzi kolejna rewolucja naukowa, a historia dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji.

 

 

Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja, nabiał i skórę sprawia, że przemysłowa hodowla miliardów zwierząt stała się ze wszech miar szkodliwa. Nie ma nic naturalnego w kurze, której podaje się stymulatory wzrostu i hoduje w szopie z kilkudziesięcioma tysiącami innych, ani w krowie czy świni, które wraz z paszą wchłaniają obłędne ilości antybiotyków.

 

 

Dlatego trwają zaawansowane prace nad produkcją i komercjalizacją czystego mięsa - nie pochodnej soi czy seitana, ale prawdziwego mięsa - tworzonego bez udziału zwierząt. Naukowcy zapewniają, że rozwój mięsa z tkanki zwierzęcej nie da fałszywego mięsa, tak jak sklonowanie owcy nie doprowadziło do powstania fałszywej owcy. Wręcz przeciwnie: techniki laboratoryjne pozwalają uzyskać mięso nieskażone hormonami, pestycydami, bakteriami E. coli czy konserwantami.

 

 

W tej przełomowej książce doktor Paul Shapiro opowiada szaloną historię wizjonerskich wynalazców, laboratoria naukowe i inwestorów, których celem jest postawienie na naszych stołach pierwszych na świecie produktów zwierzęcych wyhodowanych bez zwierząt.

 

 

Kiedy w 2014 roku Paul Shapiro skosztował mięsa wyhodowanego poza ciałem zwierzęcia, dołączył do klubu bardziej ekskluzywnego, niż gdyby został astronautą. Oprócz bycia jedną z pierwszych osób, które spróbowały czystego mięsa, jest mówcą konferencji TEDx, założycielem organizacji Compassion Over Killing, członkiem Animal Rights Hall of Fame oraz służył przez 13 lat jako rzecznik i wiceprezes Humane Society of the United States. Opublikował wiele artykułów o dobrostanie zwierząt i jedzeniu przyjaznym dla środowiska zarówno w prasie codziennej, jak i periodykach naukowych. Mieszka w Kalifornii ze swoją wspaniałą partnerką Toni Okamoto.
 






Szczegóły wydania:

forma wydania: książka

wydawca: Marginesy

miejsce wydania: Warszawa 2018

ilość stron: 286

oprawa: miękka ze skrzydełkami

ISBN: 9788365973665





Captcha plugin for Joomla from Outsource Online  

Kod antysapmowy Odśwież

Może zainteresują cię również te produkty

Philip Lymbery, Isabel Oakeshott  - Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego
Philip Lymbery, Isabel Oakeshott - Farmagedon. Rzeczywisty koszt taniego
49,90 zł
44,90 zł
Taniej o : 5,00 zł
Hans - Urlich Grimm - Mięso pełne kłamstw
Hans - Urlich Grimm - Mięso pełne kłamstw
49,90 zł
45,00 zł
Taniej o : 4,90 zł
Garth, Howard - Mieso nas zabija. Jak zerwać z uzaleznieniem od białka zwierzęcego
Garth, Howard - Mieso nas zabija. Jak zerwać z uzaleznieniem od białka zwierzęcego
59,90 zł
55,00 zł
Taniej o : 4,90 zł

Nowości

Wydawnictwo: Okultura
Niewiele osób na świecie posiada tak wielką wiedzę na temat psychodelików – substancji szt...
Cena: 62,00 zł
56,00 zł (5% VAT)
Taniej o : 6,00 zł
Wydawnictwo: ::Różne::
Niniejsza broszura jest krótkim komentarzem do pojawiającego się zainteresowania środowisk...
Cena: 6,00 zł (5% VAT)
Wydawnictwo: ::Różne::
W 1996 roku Brian A. Dominick wydał autorską broszurę, w której starał się nakreślić eleme...
Cena: 8,00 zł (5% VAT)
Wydawnictwo: ::Różne::
Zbiór krótkich komiksów stworzonych na potrzeby prowadzonych przeze mnie warsztatów komiks...
Cena: 15,00 zł (5% VAT)
Wydawnictwo: ::Różne::
„SPOTKANIA” to cztery krótkie historie. Każda z nich została narysowana w innym stylu, w i...
Cena: 30,00 zł (5% VAT)
Wydawnictwo: ::Różne::
Bajka nie koniecznie dla dzieci o wymowie antkapitalistycznej. Historia rewolucji opowiedz...
Cena: 30,00 zł (5% VAT)

Wszytkie kategorie