[ Produkty: ... ]
Oceń produkt:
(Oceniano 17 razy)

Zobacz więcej od:  

Marginesy

Marta Dymek - Jadłonomia po polsku

Cena: 69,90 zł
63,00 zł (5% VAT)
Taniej o : 6,90 zł
VM_FAVORITE_NOLOGIN
  • Szczegóły produktu
  • Zapytaj o produkt
  • Recenzje klientów

 

Nowość Marty Dymek! Obłędnie smaczne dowody, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz. I że można gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami i możliwościami.

 

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.

 

Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.

 

Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.

 

W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu, czekając na nowalijki, trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę.

 

Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.

 

A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.

 

Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków, a także bestsellera Nowa Jadłonomia (Marginesy 2017). Od dziesięciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi, a od 2015 roku prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. W 2019 roku została ambasadorką kampanii RoślinnieJemy. Wierzy, że każdy, kto chce, może jeść bardziej roślinnie.
-----------------------------------------------------------------------

Szczegóły wydania:

forma wydania: książka

wydawnictwo: Marginesy
miejsce wydania: Warszawa 2020
liczba stron: 280 220 mm x 280 mm
oprawa: twarda

ISBN:978-83-66335-87-5






Captcha plugin for Joomla from Outsource Online  

Kod antysapmowy Odśwież

Może zainteresują cię również te produkty

Marta Dymek - Nowa Jadłonomia
Marta Dymek - Nowa Jadłonomia
69,90 zł
63,00 zł
Taniej o : 6,90 zł
Marta Dymek - Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan
Marta Dymek - Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan
69,00 zł
64,00 zł
Taniej o : 5,00 zł

Nowości

Wydawnictwo: Wydawnictwo Poznańskie
„Niesamowita opowieść… Jednocześnie niepokoi i porusza”. „The Times”
Cena: 36,90 zł
34,00 zł (5% VAT)
Taniej o : 2,90 zł
Wydawnictwo: Wydawnictwo Poznańskie
„Gdy Pan Tesla mówi o problemach elektrycznych, nad którymi pilnie pracuje, staje się post...
Cena: 59,90 zł
55,00 zł (5% VAT)
Taniej o : 4,90 zł
Wydawnictwo: Centrala
„Ważną rolę w zbrojnych zmaganiach z caratem odegrały kobiety działające w ramach organiza...
Cena: 45,00 zł
41,00 zł (5% VAT)
Taniej o : 4,00 zł
Wydawnictwo: Karakter
Osobliwe, niepodobne do innych, eseje Eliota Weinbergera przesuwają granice gatunku, oscyl...
Cena: 39,00 zł
36,00 zł (5% VAT)
Taniej o : 3,00 zł
Wydawnictwo: Marginesy
Co jest nauką, a co przesądem na temat pochwy i sromu.
Cena: 44,90 zł
41,00 zł (5% VAT)
Taniej o : 3,90 zł
Wydawnictwo: Oficyna Naukowa
Sojusz serc i kieszeni" tak o spółdzielniach spożywców pisał jeden z ojców założycieli Spo...
Cena: 31,00 zł
28,00 zł (5% VAT)
Taniej o : 3,00 zł

Wszytkie kategorie